slow motion

Jag har hittat den rätta, den jag vill  dela mitt liv med och den som jag vill börja leva med..på riktigt. Just nu känns det som att vårat liv tillsammans går i slow motion.. jag är här..han är där..vi lever våra egna liv på två helt skilda orter och ses nån helg då och då. Dom helgerna i all ära! men jag vill komma vidare nu, jag vill fortsätta vårat liv tillsammans med nya utmaningar och äventyr i allt vad det innebär. Just nu står vi och trampar på samma ställe som vi gjorde för ett år sedan..
kanske mitt sätt att se på det nu är genom vuxenögon, jag är vuxen och jag vill ha min fästman hos mig, inte 30mil bort och ses varann helg (förhoppningsvis)
Självklart älskar jag dom stunderna vi ses men ibland blir det för lite och då tar tankarna över. Allt jag vill är att han ska få jobb och flytta hit, till mig, så att vi kan fortsätta med livet tillsammans istället för isär.
Jag är trött på att prata om hur dagen har varit i telefon..jag vill att han ska vara här och prata med mig. Jag vill att han ska vara den sista jag ser när jag lägger mig och den första jag ser när jag går upp.
Jag älskar dig Maati, jag kämpar varje dag och kommer fortsätta kämpa tills dess att vår framtid börjar.

Om sanningen ska fram

Sanningen om Islam!
Nu har jag bestämt mig för att läsa Koranen. Eftersom min fästman är muslim så tycker jag det är intressant att veta mer om hans religion. Och kanske tillochmed ge en smäll på käften till dem som har fördomar. Jag fick låna Koranen av min svåger och bestämde mig för att publicera lite inlägg då och då om suror (kapitel) som jag tycker är intressanta och som jag vill dela min nya kunskap om. Jag har redan skummat lite och redan hittat en del som jag tänkte dela med mig av.
Jag kommer skriva exakta citat ur koranen och sedan skriva koranens förklaring till den delen i citatet som jag tycker är viktigast att förklara.
Enjoy your reading :D
Männen skall ha ansvar för och omsorg om kvinnorna med den styrka och de andra företräden som Gud gett dem, och i egenskap av kvinnornas försörjare. Rättfärdiga kvinnor förrättar ödmjukt sin andakt inför Gud och döljer för andra det som Gud har dolt. Om ni ser tecken på illvilja hos dem förmana dem då och varna dem och om detta inte hjälper håll er borta från deras nattläger och som sista utväg tillrättavisa dem handgripligen. Om de sedan visar sig medgörliga, sök då inte sak med dem. Gud är upphöjd, stor.

Förklaring: Profeten gav i sin sista predikan under " avskedvallfärden ", strax före sin död, orden att handgripliga tillrättavisningar inte fick tillgripas annat än om hustrun "öppet gjort sig skyldig till omoraliskt beteende" och att det då skulle ske " på sådant sätt att hon inte tillfogades smärta ". Handgriplig aga, om den alls kommer i fråga, bör utföras närmast som en symbolisk gest - t.ex. med en tandborste eller hopvikt huvudduk.

Min slutsats är att man alltså inte får orska sin fru någon smärta, det är alltså inte ok att slå eller misshandla sin fru enligt Islam.
enligt muslimska kontakter så är en tandborste tillochmed för mycket då den faktiskt kan ge smärta.
Men huvudsakligen,  Koranen säger att man inte får, vid något annat tillfälle än "omoraliskt beteende öppet" aga sin fru, och om det skulle gå så långt så får man i vilket fall som helst inte orsaka dem någon smärta. Gör man det så har man syndat.

RSS 2.0