hemmet är i kaos

Heej.

just nu är det kaos här hemma. det pågår en ständig catfight. inatt har jag vaknat 5 ggr av att mina ktter har bråkat.
det hela börjad med att baby,min äldsta katt, började dra sig undan från dom andra katterna. hon låg uppe på kylskåpet hela tiden och så fort npn av de andra kom i närheten så fräste eller morrade hon.
nu bråkar dom hela tiden, så fort dom kommer nära varandra så bråkar dom.
men jag pratade med en veternär i fredags som sa att det förmodligen handlar om att hanen har blivit könsmogen och ska ta över rollen som flockledare. men fortsätter det här ständiga bråket såmåse jag kastrera honom så snabbt som möjligt.det här funkar inte..
förut funderade jag på at flytta nån ett tag men inser nu att dom måste ta itu med det här.

i fredgas var det begravning för min morfar, det var fint och det var skönt att få ett avslut på det. fick även träffa några släktingar som jag aldrig har träffat förut,morfars halvsystrar.sådet var kul.

snart ska jag åka med pappa och lynne till farmor och farfar.Farmor ringde mig igår och sa att hon saknade mig och ville höra min röst, så söt!! :)

Hunduppfostran

Heeej!

anledningen till att jag ville göra ett blogginlägg är för mina nya tips från min kära vän Linda gällande hunduppfostran.
Jag har varit väldigt hård med Louise i hennes uppfostran, jag vill att hon ska veta vem det är som bestämmer, lyda mig och kunna de saker som hundar ska kunna.
jag måste säga att jag har lyckats jäävligt bra med henne, får ofta beröm för vilken pli jag har på henne.
och det känns extra bra att jag har det när jag fick höra från min moster som sett på ett hundprogram att DP´s är svår dresserade hundar. då om nån gång, blir jag väldigt nöjd över hur bra jag har lyckats med Louise.

det jag varit lite lat med och inte lyckats med är promenaderna, hon drar  i kopplet och får tokspel när hon ser andra hundar.  det här med att hon drar i kopplet har jag faktiskt försökt få bort, men hon är en envis liten hund, tyvärr (för henne) är jag en envis hundägare.
Idag har linda visat mig ett knep som man kan använda sig av för att lära bort det där med att dra och den gången vi var ute så funkade det. Det sättet är att linda kopplet runt magen på henne, så att när hon drar så dras det om lite runt magen på henne, ett känsligt ställe. jag har provat det mesta för att få henne att sluta dra men de har inte funkat så nu har jag tyvärr fått ta till hårdare metoder. det värsta med lollo är att man kan göra en sak på ett sätt, som att ha kopplet sådär runt magen, och hon lär sig det, men när man sedan tar bort det och kopplet är som vanligt så tror hon att det är fritt fram igen. än en gång, envis hund :p.

det här med att hon får tokspel när vi möter hundar är inte av aggressivitet, det är för att hon vill fram och hälsa men inte alltid får. det här är också ett beteende som jag försökt ta bort, utan resultat. jag har funderat hur mkt som helst på hur jag ska få bort det här beteendet men haft svårt att komma på nåt. det jag själv börjat göra när vi möter andra hundar är att flytta halsbandet så att det är precis under hakan (utställningssättet) för då har jag mer kontroll på henne och hon kan inte få tokspel med hela kroppen utan endast med hennes röst.
det här var nästa sak jag ville få bort, jag vill att vi ska kunna passera andra hundar utan en enda reaktion!!
då fick jag tipset av min kära vän linda igen, att skramla med nycklar ovanför hennes huvud.
och tro det eller ej, men det hr funkade också!
det jag behöver göra är att distrahera henne, få hennes koncentration på mig och inte på hunden. och genom att på en gång skramla med nycklarna ovanför hennes huvud så hade hon koncentrationen på mig. när hon sedan gjorde minsta lilla ljud så stod jag som vanligt och skramla lite med nycklarna och hon sluta direkt. (alltså, inte ovanför hennes huvud).

det här är något som jag nu kommer nöta,nöta och nöta!! för nu jävlar ska hon bli en väldresserad hund även på promenaderna. det kommer bli som semester för mig!! :D


Inte kan man tro att den här lilla sötnosen är en djävul på promenadera ;P

the last goodbye

nu var de ett tag sen, som vanligt. jag ska väl försöka kortfattat att berätta vad som hänt sen sist.

igår tog jag min lilla väska och min lilla hund för att åka upp till syster Annica och busa med Yosef och mysa med bebisen. Och det var ju helt klart världens sötaste lilla bebis, som ännu är namnlös :p
förutom att gosa med honom så busade jag en hel del med Yosef. det är alltid lika underbart att träffa honom.
idag kom pappa och lynne dit en stund för att se den nya bebisen. efter det gick vi till en utav alla mina familjer för kalas. galen kväll med mkt araber och mkt liv och snack :p men det är alltid lika kul att träffa alla.
efter kalaset kom pappa och hämta upp mig och jag kom nyss hem.

förra helgen var jag hos min pojkvän. fick 5 soliga dagar tillsammans. och varje dag gick ner till sjöängen minst en timme för att njuta av solen och louise fick springa fritt och leka. Lycklig hund! jag gjorde också mitt första diabetesvänliga påskägg till min pojkvän. Han ska ju såklart också fått ett påskägg som han kan äta ;)
det var omtyckt, jag brukar lyckas ganska bra med såna här överaskande småsaker.

i fredags sökte jag en ny lägenhet, och jag hoppas verkligen att jag får den!! jag vill inte bo kvar mitt i smeten..
så håll tummarna för mig nu. ;)

nu har det gått ca 1 månad sen min morfar gick bort. Imorgon är det visning av honom. det är lite blandade känslor inför det. jag har aldrig sett någon död förut, så jag vet inte alls hur jag kommer reagera..dessutom är det min egna morfar.. jag har iaf tagit "ledigt" från skolan så jag kan ta itu med känslorna efter det.

skolan går bra iaf, vi håller på med vårt sista temaarbete och sen efter det är det sommarlov. :D

RSS 2.0